Journalist på tværs af medier

algoritmer, formater og journalistik forenet

Du kan dit journalistiske håndværk, men det flytter ikke nok. Du mangler at sætte strøm til.

Din udfordring er, at der er et utal af muligheder på sociale og digitale medier, en række teknikker, du skal mestre, og mekanismer du skal forstå teorien bag. Uden den grundlæggende forståelse og teknik får din journalistik nemlig ikke samme slagkraft.

Selv en dampende varm historie med æggende, dækkende, vækkende tekst kan synke til bunds i nyhedsstrømmen, hvis forarbejdet og forståelsen af formaterne ikke sidder rigtigt.

Dette oplæg handler grundlæggende om dine resultater. En stærk profil lægger tryk på magthaverne og øger chancen for interview. En stærk profil forstår formaterne, så historien rammer modtagerne effektivt, der hvor de er. En stærk profil jonglerer sikkert og effektivt med de greb, det giver at mestre hele mediepakken.

På workshoppen gennemlever du de journalistiske genrer i kombination med sociale medier. Du bliver ikke verdensmester i at producere på tværs af medier, men du får værktøjerne til at arbejde i den rigtige retning og blive markant skarpere.

Du få overflyvningen og afprøvningen af de aktuelle krav og muligheder på hver enkelt platform, hvordan du anvender dem bedst som journalist og hvordan du får din historie til at arbejde på tværs med udgangspunkt i det håndværk, du allerede besidder.

Oplægget er til journalisten, der tør være personlig i sin formidling uden at stille sig i vejen for historien.

Balancen kan der være flere holdninger til. Mit fokus er, at du får konkret viden og teknik, du kan bruge med det samme.

Underviser
Underviser er kommunikationsrådgiver og journalist Rasmus Amtoft. Rasmus har en baggrund som journalist ved Radio24syv, i dag rådgiver og producerer han efter de principper, du møder i undervisningen. Rasmus har hjulpet politiske partier ved kommunalvalg og til folketingsvalg og har produceret journalistisk indhold for organisationer, forskere, offentlige myndigheder på tværs af medier. Han er vært på podcasten Magtsnak på Tværs af Medier og har produceret og distribueret podcasts indenfor blandt andet forskning og kultur.

Tid og pris
Oplægget kan fungere som kort inspiration eller tilrettelægges som workshop efter behov.

Pris og indhold tilpasses ambitioner og pengepung.

Bud på fuldt program med alle pointer foldet ud i teori og praksis ses nedenfor.

Program

Dag 1
09.00-9.30 Velkomst og plan
09.30-10.30 Journalisten i mediebilledet 2023
10.30-11.00 – De seks store platforme: Instagram, Twitter, Facebook, TikTok, YouTube og LinkedIn
11.00-11.30 – Genrer og formater: Hvilke skal du vælge, og hvordan gør du?
11.30-12.00 – Frokost
12.00-15.30 – Cases på kombination af journalistik og formatforståelse
15.30-16.00 – Opsamling og næste dags plan

Dag 2
09.00-9.30 – Værkstedsintro
09.30-11.30 – Tilrettelæg flere formater: Hvad er historien, hvordan kan den se ud som: Podcast, soundbite, reel, story, Facebook-video, tekst
11.30-12.00 – Frokost
12.00-15.00 – Vi producerer i flere formater: Podcast, soundbite, reel, story, Facebook-video, tekst
15.00-16.00 – Opsamling af teori og teknik

Jeg bruger cookies på min hjemmeside.